L'Officiel Art

'Simply Scandinavian' expo in het Textielmuseum

Al decennia lang staat Scandinavië hoog aangeschreven als het gaat om design. Niet alleen talloze designers en interieurmerken zijn er gevestigd ook de typische minimalistische stijl van de Noord-Europeanen is al jarenlang immens populair....
Reading time 1 minutes

Het Textielmuseum wijdt een tentoonstelling aan vormgeving uit Scandinavië onder de noemer Simply Scandinavian. Er wordt ingezoemd op de periode 1945 tot heden. Met als klapper natuurlijk de inmiddels klassiekers uit de jaren vijftig tot en met zeventig. Leuk detail is dat het Nederlandse designduo Scholten & Baijings de expositie heeft vormgegeven. Een passende keuze want het werk van de twee toont veel gelijkenissen met die van de Noorderlingen. Aan de hand van vijf thema’s worden iconische meubels, textiel en interieurproducten uit Zweden, Denemarken en Finland gepresenteerd. Klapper op de vuurpijl is zonder twijfel de (gedeeltelijke) reconstructie van Verner Pantons woonlandschap Visiona II. 

Simply Scandinavian - Nordic Design 1945 - 2018 is van 9 juni t/m 25 november te bewonderen in het Textielmuseum te Tilburg.
 

Tekst: Tanne Gielen

www.textielmuseum.nl

Tags

kunst
design
interieur
tentoonstelling
tilburg

Lees ook

Aanbevolen voor jou