L'Officiel Art

Series you must see!

Hoelang de succesvolle comeback van televisieseries nog gaat duren is onduidelijk. Op korte termijn hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken, dankzij de groeiende aanwas van 'must-sees'. Een paar talenten, films en series op tv uitgelicht.
Reading time 2 minutes

 

 

 

GRACE VAN DIEN, ACTRICE
De kans is groot dat we op tv de komendje jaren veel gaan zien van deze achterkleindochter van de legendarische (en inmiddels overleden) Hollywoodacteur Robert Mitchum. Grace van Dien timmert hard aan de weg. Zo verschijnt ze dit jaar in de tv-film Max, geregiseerd door Girls-bedenker Lena Dunham. Ook speelde zij in Shit Kids, over losgeslagen tieners die het geen gek idee vinden hun ouders om te brengen. Een aanbeveling: deze tv-film werd geschreven door Kyle Dunningan, die eerder voor Inside Amy Schumer schreef. Kortom: zet je schrap voor de acteerkunsten van Grace. 

 

I LOVE DICK, TV-SERIE
Dit nieuwe kindje van scenarioschrijver, comedienne en actrice Jill Soloway, de bedenker van Transparent, vertelt het verhaal van het getrouwde stel Chris en Sylvère, die beiden vallen voor de charismatische Dick, gespeeld door Kevin Bacon. Als deze serie, gebasseerd op het succesvolle boek van Chris Kraus, even goed is als de trailer, is I love Dick zonder twijfel verzekerd van een grote schare fans. 

THE HANDMAID'S TALE, TV-SERIE
Onlangs lanceerde Hulu de tv-serie The Handmaid's Tale, naar het dystopische boek uit 1985 van Margreet Atwood. Het inktzwarte verhaal speelt zich af in een totalitaire samenleving in de nabije toekomst. Daarin wordt de hoofdpersoon, dienstmaagd Offred, een rol van Elisabeth Moss (Peggy Olson uit Mad men), ingezet om zoveel mogelijk kinderen te baren voor een autoritait regime. Fascinerende kost. 

MIA LIDOFSKY, REGISSEUR EN SCREENWRITER
Mia Lidofsky komt oorspronkelijk uit Providence, Rhode Island, maar werkt in New York. Onder meer als assistent op de set van Girls en als regisseur van muziekvideo's. Binnenkort kunnen we het door haar geregiseerde Strangers verwachten. De tv-serie gaat over de dertiger Isobel die door haar vriend is gedumpt nadat ze is vreemdgegaan met een vrouw. Ze verhuurt een kamer via Airbnb om aan de nodige geld en aandacht te komen. De thematiek is heftig en zit vol levensvragen en seksuele issues. Om naar uit te kijken!

Tags

televisie
must-see
tv-serie
actrice

Lees ook

Aanbevolen voor jou