L'Officiel Art

Object Rotterdam: design, mode en kunst

Blok je agenda maar alvast het tweede weekend van februari voor de zevende editie van Object Rotterdam.
Reading time 2 minutes

De boot - cruiseschip SS Rotterdam welteverstaan - wordt dit jaar ingeruild voor een nieuwe spannende locatie: het HAKA-gebouw in Rotterdam, een industrieel rijksmonument gelegen direct naast de studio van kunstenaar Daan Roosegaarde. Maar het concept blijft hetzelfde: mode, kunst en design samenbrengen. Kijken mag, maar kopen ook. Object Rotterdam heeft designgoeroe Anne van der Zwaag aan het roer staan. Wij spraken haar tussen de voorbereidingen door. 

Vertel, waarom ben jij Object ooit begonnen?

"Object heb ik zes jaar geleden overgenomen van Art Rotterdam. Toen was het een vrij kleine beurs met vooral designgaleries. Ik heb het format omgegooid, me gericht op de ontwerpers zelf en er een interdisciplinair platform van gemaakt. Er doen nu uiteenlopende ontwerpers mee. Van industriële vormgevers tot mode-, grafisch- en ook architectonische ontwerpers. Gevestigde namen gemixt met hele jonge talenten".

Dat klinkt goed.

"Jazeker, dit uitgangspunt maakt Object dynamisch en vernieuwend. Hierdoor hebben we een unieke positie ingenomen en zijn we gegroeid van 20 naar zo’n 120 deelnemers. En alles is te koop! En het bijzondere is dat je de makers zelf kunt spreken, dat is toch het allerleukste!" 

Wat worden volgens jou de highlights? Oftewel wat mogen we niet missen tijdens Object?
"Elk jaar scout ik jonge ontwerpers op de verschillende design-, kunst- en mode-academies. Deze editie doen er weer veel aanstormende talenten mee. Voor hen fungeert Object inmiddels als springplank en voor het publiek is het dé manier om voor een redelijke prijs een mooi designobject te kopen. Een paar nieuwe namen? Krisztina Czika zij studeerde net af aan de Rietveld Academie, de kleurrijke objecten van Lieve Rutte, fijne sieraden van Koen Jacobs en het werk van modeontwerper Bobbine Berden. Een letterlijk hoogtepunt is ook de designpresentatie in de Euromast want met een kaartje van Object mag je gratis omhoog!"

Object Rotterdam vindt plaats van vrijdag 10 t/m zondag 12 februari 2018 van 11.00 tot 19.00 uur. Entree is 12,50 euro. 
 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Bobbine Berden

www.objectrotterdam.com

Tags

mode
kunst
design
architectuur
objectrotterdam

Lees ook

Aanbevolen voor jou