Kunst

Nieuw Antwerps meubelmerk: Magazyn

by Tanne Gielen
06.04.2018
Na een carrière als art director voor verschillende internationale interieur- en lifestylemerken gooide Thomas Haarmann in 2008 het roer om.

Waarom? Om zijn eigen winkel in Antwerpen te openen: Magazyn. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is Magazyn een bekende uitvalsbasis voor luxe homeware. Toch kriebelde het bij Haarmann om een eigen collectie meubels te lanceren. Wij spraken hem over zijn plannen. 

Vertel, hoe is deze collectie ontstaan?
“De meubelcollectie van Magazyn is ontstaan uit de behoefte om naast de zorgvuldig geselecteerde meubels, producten en objecten ook mijn eigen visie te presenteren. Mijn creaties zijn een vertaling van mijn ideeën en gevoel.”

Spannend. 
“Jazeker, dit jaar bestaat Magazyn tien jaar. Als ‘curator’ van de collectie wil ik een wereld creëren waarin esthetiek, kwaliteit en vakmanschap samenkomen. De meubels en accessoires, objecten en kunst zorgen voor een sfeer die mijn visie op interieur weergeeft.”

Kun je iets vertellen over je ontwerpproces?
“Ik werk heel intuïtief. Ik houd van het spelen met proporties en lijnvoering, en kies kleuren en materialen die aansluiten bij mijn mood. Ik vind het heel fascinerend om te zien hoe vanuit een gedachte en via een tekening een product ontstaat. Ik benader het heel ambachtelijk en stel hoge eisen aan de uitvoering.”

Je woont en werkt vanuit Antwerpen. Hoe beïnvloedt die stad je?
“Antwerpen is een inspirerende stad met ambitie en interessante contrasten. De stad evolueert zich zonder het historische karakter te verliezen. Oude gebouwen worden afgewisseld met moderne architectuur. Ook op het gebied van kunst, mode, retail en gastronomie is Antwerpen continu in ontwikkeling. Creativiteit en innovatie worden er omarmd. Daarnaast is er respect en waardering voor vakmanschap en traditie. Er heerst een klimaat waarin ik met Magazyn mijn plek heb gevonden.”

Wat heeft de toekomst in petto? Wat kunnen we van jouw hand verwachten?
“Met mijn creaties probeer ik de wereld mooier te maken. In april zal ik mijn meubelcollectie presenteren tijdens Salone del Mobile, de Milaanse designweek. Inmiddels werk ik aan ontwerpen die deze collectie zullen aanvullen. Daarnaast werk ik samen met architecten en ontwerp ik interieurs.” 

Tekst: Tanne Gielen

www.magazyn.be

MAGAZYN THOMAS HAARMANN-RD 001.jpg
MAGAZYN THOMAS HAARMANN-Pouffe PF 001.jpg
MAGAZYN THOMAS HAARMANN-Lounge Chair LC 001.jpg
MAGAZYN THOMAS HAARMANN-Arm Chair.jpg

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou