L'Officiel Art

New Sounds! Ontmoet virtuoos Rosalía

Het is niet vaak dat er iets nieuws komt bovendrijven dat zó cool is als Rosalía (25). Deze Spaanse señora wordt een hele grote.
Reading time 1 minutes
Fotografie: Península work

Ze heeft de coole uitstraling van Rihanna en doet iets wat we nog niet eerder hebben gezien: Rosalía combineert traditionele flamenco muziek met urban hiphop en trap-invloeden. Hieruit vloeit een nieuwe sound, popfähige flamenco, dat zo vanzelf- sprekend klinkt dat je je afvraagt waarom het nog niet eerder is gedaan. Wellicht heeft dat met timing en tijdgeest te maken, want het zal niet toevallig zijn dat Rosalía juist opstaat op een moment dat de Amerikaanse muziekscene wordt overspoeld door Latin-invloeden. Denk maar aan het succes van Cardi B en Camila Cabello.

Maar wat Rosalía doet is anders, specialer: zij vermengt een klassíeke muzieksoort, want dat is flamenco, met r&b. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fraaie, gestileerde video’s waarin de combinatie van street meets flamenco superstrak wordt gevisualiseerd. En Rosalía zelf? Die ontpopt zich als nieuw stijlicoon dankzij haar knappe looks en het gemak waarmee ze high fashion met streetwear mengt. Mét ruches uiteraard, trouw aan haar flamenco-roots. Enfin, kijk en luister zelf maar.

Album: El Mal Querer, Rosalía.

ytb

Tags

kunst
muziek
rosalia
flamenco

Lees ook

Aanbevolen voor jou