L'Officiel Art

New sounds! De hypnotische stem van Moses Sumney

Sinds zijn debuut-EP in 2014 mag Moses Sumney onder anderen Beck, Karen O, Sufjan Stevens, Solange en James Blake tot zijn fans rekenen. Wij scharen ons ook graag onder hen.
Reading time 1 minutes
Shea Kopp (Courtesy of Coachella)

Moses (28) werd geboren in San Bernardino, California, als zoon van Ghanese ouders. Op tienjarige leeftijd verhuisde de familie terug naar Ghana. Geen gemakkelijke periode voor Moses die zich inmiddels ‘veramerikaniseerd’ voelde en moeite had zich aan te passen aan de Ghanese cultuur. Als uitlaatklep stortte hij zich op het schrijven van liedjes, uitsluitend acapella want hij speelde geen muziekinstrument.

Later, terug in Amerika voor zijn studie, kwam daar verandering in en leerde hij gitaarspelen. De basis werd gelegd voor wonderschone liedjes, die hij verzamelde op zijn debuutalbum Aromanticism (2017). Het regende daarop lovende recensies door instituten zoals Pitchfork, The New York Times en Rolling Stone. En dat is niet zo vreemd, want Moses’ warme stem en prachtige teksten betoveren. En ook zijn concerten – eerder trad hij al op in De Duif in Amsterdam, op het Super Sonic Jazz Festival en onlangs nog in Paradiso – zijn een belevenis: simpel en oprecht, slechts begeleid door een gitaar en een looping station. Meer heeft deze man ook niet nodig. Wat een soul, man.
 

Have a listen!

Moses Sumey - Rank & File (YouTube)
Moses Sumey - Quarrel (YouTube)

Tags

muziek
new-sounds
talent
moses

Lees ook

Aanbevolen voor jou