L'Officiel Art

New Sounds! De feelgoodsoul van RIMON

Als baby vluchtte ze met haar moeder vanuit Eritrea naar Nederland. Inmiddels is RIMON ons land aan het veroveren en is men ook in Engeland laaiend enthousiast.
Reading time 1 minutes
Fotografie: Kwabena Appiah-Nti

Ze is pas 21, maar wat gaat ze hard, ‘onze’ RIMON (echte naam Rimon Bahere). In eerste instantie belandde ze in een opvangcentrum in Zandvoort, maar toen ze de kustplaats verruilde voor Amsterdam voelde ze zich pas echt thuis. Hier leerde ze ook producer Samuel Kareem kennen met wie ze subtiele, zwoele feelgoodsoul maakt.

Samen namen ze de singles Grace en Realize op, geïnspireerd door onder anderen Nina Simone, Maya Angelou, Donna Summer en Erykah Badu. En het is vooral dankzij deze twee tracks dat de jonge zangeres nu wordt gerekend tot de coolste nieuwe singer-songwriters van het moment: de EP Grace is inmiddels al meer dan een miljoen keer beluisterd op Spotify. Ze trad op in De Melkweg en Paradiso, maar ook in Parijs en Londen. Vooraanstaande online magazines zoals i-D, Pitchfork en Noisey zijn vol lof. Zo wordt ze zelfs de Nederlandse Jorja Smith genoemd. Leuk voor Jorja, denken wij dan! Want wie haar ziet optreden ziet een ervaren artieste. Comfortabel. Werelds. En ze is nog zó jong. Het is overduidelijk: we gaan nog veel van RIMON horen.

EP: BBYGIRL FOCU$, RIMON.

Zie hieronder meer van de getalenteerde RIMON

 

rimon

Tags

art
kunst
muziek
rimon

Lees ook

Aanbevolen voor jou