L'Officiel Art

Must-visit in Zwolle: Leap of Faith

De Nederlandse Jeff Koons. Zo kun je kunstenaar Joseph Klibansky met zijn imposante werk - weliswaar kort door de bocht - zeker beschrijven.
Reading time 1 minutes

Van immense sculpturen tot schilderijen: Klibansky toont lef in zijn werk, dat steeds balanceert tussen droom en nachtmerrie. Hij daagt uit, creëert verwarring maar is ook expliciet.

Een beeld van een jong hertje uitgevoerd in blinkend brons noemt hij ‘Reflections of Youth’. Bambi als moderne muze, die onschuldig haar jeugdige schoonheid uitdraagt.

In zijn eerste museale solotentoonstelling ‘Leap of Faith’ zul je zijn hoogtepunten uit zijn jonge oeuvre bewonderen.

Een videowerk rond Klibansky’s sculptuur van een nors kijkende gorilla met feestmuts, 'Big Bang', werd speciaal voor de tentoonstelling gemaakt.

En in de tuinzaal van Kasteel het Nijenhuis, de tweede locatie van de expo, boort hij het thema virtuele liefde aan met zijn multimedia-installatie ‘Romeo en Juliette’. De tegenstelling tussen het zoeken naar ware liefde en de populariteit van datingapps als Tinder verbindt hij met de technologische ontwikkeling van robots.

Hoe precies? Dat mag je zelf concluderen. De tentoonstelling is te bezichtigen van 28 januari t/m 14 mei in Museum De Fundatie, te Zwolle.

www.museumdefundatie.nl

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou