L'Officiel Art

Must-see mode-expo in Den Haag: Femmes Fatales

Welkom bij de eerste tentoonstelling ter wereld (!) die uitsluitend vrouwelijke modeontwerpers uitlicht.
Reading time 2 minutes
Iris van Herpen, Wilderness Embodied Courtesy, Iris van Herpen. Foto: Petrovsky & Ramone voor Gemeentemuseum Den Haag

Wellicht vraag je je af of bovengenoemde statement klopt; of dit inderdaad de eerste tentoonstelling ooit is die uitsluitend draait om belangrijke vrouwelijke mode-pioniers. Gek genoeg is het echt de waarheid; nog niet eerder zijn vrouwen zoals Coco Chanel, Iris van Herpen, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel samen te zien geweest in een en dezelfde tentoonstelling. Gemeente Museum Den Haag vond dat hier verandering in moest komen en het resultaat is de adembenemende expositie Femmes Fatales  - Sterke vrouwen in de mode.

Femmes Fatales omvat opvallende creaties en verhalen van vrouwelijke (inter)nationale ontwerpers. Denk hierbij aan items uit de collecties van Commes des Garçons - wat letterlijk 'net als de jongens' betekent - of de Dior SS17 collectie met de beroemde slogan 'We should all be feminists'. Daarnaast is er veel aandacht voor Vivienne Westwood - een belangrijk personage in de modewereld (en bovendien activiste) die niet schuwt om tegen gevestigde huisjes te trappen. Maar de expo gaat ook verder terug in de geschiedenis met aandacht voor prachtstukken en schetsen van de eerste vrouwelijke ontwerpers zoals Coco Chanel en Madame Grès

De lijst met grote, vrouwelijke modepioniers van vroeger tot nu is oneindig - maar Femmes Fatales weet de meest relevante karakters en fraaie creaties scherp uit te lichten. Grijp je kans en ga dat zien.

Beeld: Coco Chanel, 1935. 

'Femmes Fatales - Sterke vrouwen in de mode' is te zien vanaf nu tot en met 24 maart 2019. 

www.gemeentemuseum.nl

 

Zie hieronder een sfeerimpressie van 'Femmes Fatales'

Tags

expositie
gemeentemuseum-den-haag

Lees ook

Aanbevolen voor jou