L'Officiel Art

Must-see: De expo 'Beyond Klimt'

Gustav Klimt, Egon Schiele, Oskar Kokoschka of László Moholy-Nagy: het zijn maar enkele grote namen die aan het begin van de twintigste eeuw in Centraal-Europa voor heel wat opschudding zorgden in de kunstwereld.
Reading time 1 minutes

De Eerste Wereldoorlog zorgde naast politieke en economische veranderingen ook voor een wending in de kunstgeschiedenis. Precies honderd jaar geleden viel de Donaumonarchie, oftewel het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, uitelkaar en stierven tevens de beroemde kunstenaars Gustav Klimt, Egon Schiele, Koloman Moser en Otto Wagner. Stuk voor stuk boegbeelden van de Wiener Sezession. Nee, 1918 was geen goed jaar. 

In de tentoonstelling Beyond Klimt wordt ingezoemd op de betekenis van deze figuren in de hedendaagse kunstwereld. Niet alleen het late werk van deze grootmeesters, maar ook hun nazaten zijn te bewonderen. Van Bauhaus tot expressionisme. Een uniek overzicht van de kunstontwikkelingen en avant-gardebewegingen in Centraal-Europa in beeld tussen 1914 en 1938.

Beyond Klimt - New Horizons in Central Europe 1914-1938 is tot en met 20 januari 2019 te bewonderen in Bozar te Brussel. 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Lajos Kassák

www.bozar.be

Tags

expo
kunst
brussel
beyond-klimt

Lees ook

Aanbevolen voor jou