L'Officiel Art

Must-visit in Antwerpen: Mister & Mississippi

Het werk van fotograaf Alec Soth is uiterst actueel nu de ogen van de wereld weer op Amerika zijn gericht met kakelverse president Trump aan het stuur. Fotograaf Alec Soth weerspiegelt in zijn werk het gewone leven op het immense continent.
Reading time 1 minutes
‘De televisie en Hollywood bepalen onze kijk op Amerika. We zien alleen maar would be-filmsterren en New Yorkse agenten. Soms vergeten we dat er in het hart van Amerika ook heel andere levens worden geleid.’

Soth is een bezig baasje, die ook actief is als kunstenaar, blogger, journalist, uitgever en docent. Hij opereert vanuit zijn geboorteplaats Sint Paul in Minnesota, een noordelijke staat die grenst aan Canada, en is vooral bekend door zijn indrukwekkende documentaire fotografie.

Het Antwerpse Fotomuseum legt in de expositie Gathered Leaves de nadruk op vier belangrijke reeksen uit zijn indrukwekkende oeuvre: Sleeping by the Mississippi (2004), Niagara (2006), Broken Manual (2010) en Songbook (2014). Door zijn mateloze energie, intrigerende beelden en uitgesproken positie binnen de hedendaagse internationale kunstwereld heeft hij een grote invloed op de huidige generatie jonge fotografen.

De expositie is te zien van 17 februari t/m 4 juni in het Fotomuseum, te Antwerpen.
Voor meer informatie: www.fotomuseum.be & www.alecsoth.com

 

 

Uitgelichte foto: Charles, Vasa, Minnesota (2012)

Tags

fotografie
alec-soth

Lees ook

Aanbevolen voor jou