L'Officiel Art

JW Anderson in huis

Binnenkort in Londen? Sla dan de JW Anderson store zeker niet over. Althans als je iets van de populaire ontwerper - die onlangs de grote winnaar was van de British Fashion Awards - aan je interieur wil toevoegen.
Reading time 1 minutes

JW Anderson, de Noord-Ierse modeontwerper, is een van de meest gewilde designers van het moment. Naast creative director voor het Spaanse luxehuis Loewe heeft de designer ook een eigen lijn. Onderdeel daarvan is JW Anderson Workshops, waarin hij met regelmaat samenwerkingen aangaat met kunstenaars, meestal op het gebied van toegepaste kunst. 

Dit keer charterde hij textielontwerper Anne Low en keramist Joanna Wason (oke, Wason al voor de tweede keer om precies te zijn) om een home collection capsule te ontwerpen. Wason ontwierp een serie kommen, potten en cilinders in wit, blauw en donker gemeleerd keramiek. In het werk van Low zijn geschiedenis, ambacht en traditionele technieken belangrijk. Voor deze samenwerking ontwierp zij drie witte textielen producten, allen uitgevoerd in verschillende maten en vormen. Sober qua vormgeving, maar rijk in materiaal. 

De JW Anderson Workshops capsule collection is in gelimiteerde oplage te koop in de store aan Shoreditch High Street in London. 

Tekst: Tanne Gielen

www.j-w-anderson.com

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou