L'Officiel Art

Het blauwe spektakel van Bombay Sapphire

Laat het maar aan Bombay Sapphire over om hét gin- en kunstspektakel van het jaar te organiseren. Dit jaar werd het Machinegebouw in Amsterdam omgetoverd tot een levensgroot blauw kunstwerk.
Reading time 2 minutes
Fotografie: Sanne Nadine Hes, @sannenadinehes

Om rumoer te kweken en de boel lekker op te schudden creëert Bombay Sapphire onder de naam CANVAS by Bombay Sapphire overal ter wereld speciale evenementen en kunstinstallaties. Is de combinatie van gin en kunst ietwat vergezocht? Niet voor Bombay Sapphire. Het merk houdt van uitdagen, to stir creativity, rumoer creëren en bovenal: van kunst. Als je de distilleerderij in Laverstoke Mill in het Britse Hampshire bezoekt snap je wat wij bedoelen. Het lijkt meer op een glazen architecturaal kunstwerk dan op een onderdeel van een fabriek. Absoluut een bezoekje waard.

Voor het laatste CANVAS by Bombay Sapphire-event werd dit jaar opnieuw Amsterdam uitgekozen als een van de locaties waar kunst en gin samensmelten. Het Machinegebouw op het Westergasterrein werd getransformeerd tot een Bombay-blauwe onderwatersensatie, een lust voor het oog en een feest voor de smaakpupillen. En dat dankzij een tweetal creatieve geesten, bartender Julian Bayuni en conceptueel kunstenaar Corriette Schoenaerts, die respectievelijk zorgden voor indrukwekkende cocktails en visuele kunstvoorstellingen/installaties. Schoenaerts vertelt: ‘Voor CANVAS 2019 wilde ik een plek creëren waar je als bezoeker wordt geprikkeld, maar waar het ook prettig vertoeven is. Een gastvrije plek, waar je met je vrienden kunt hangen onder het genot van een cocktail. Ik besloot dat het een plek moest worden waar de toeschouwer letterlijk wordt ondergedompeld in Bombay Sapphire Gin.’ 

Op de vraag waarom Corriette denkt dat Bombay Sapphire en kunst zo goed samengaan zegt ze: ‘Cocktails drinken gaat over een gevoel, smaak en finesse. Het prikkelt zintuigen die in de kunst vaak worden overgeslagen: smaak en geur. Samen wordt het een rijkere en completere ervaring.’ En zo werd in combinatie met de bijzondere cocktails van Julian een heuse abstracte onderwaterwereld gecreëerd. Mochten er plannen voor CANVAS 2020 in Nederland zijn, dan wordt het afgelopen evenement lastig te overtreffen. Al zal Bombay ongetwijfeld weer met iets rumoerigs komen om de creativiteit te prikkelen.

www.bombaysapphire.com

Tags

kunst
cocktail
expositie
gin
tentoonstelling
bombay-sapphire

Lees ook

Aanbevolen voor jou