L'Officiel Art

Glaasje op? Laat je varen!

Als jij van varen over de Amsterdams grachten, champagne en kunst houdt, let dan goed op! Op zaterdag 25 en zondag 26 november kun je deze drie topingrediënten namelijk combineren. R U in Art?

Reading time 3 minutes

In het weekend kun je namelijk meevaren op een heuse Champagne & Art Cruise. Deze wordt georganiseerd door Ruinart, ’s werelds oudste – en ook een van de allerlekkerste – champagnehuis, in samenwerking met de Rijksakademie van beeldende kunsten.

Van 23 tot en met 26 november vindt de zesde editie van het Amsterdam Art Weekend plaats. Amsterdam staat dan vier dagen in het teken van hedendaagse kunst. Er is een programma vol tentoonstellingen, feestelijke openingen, inhoudelijke debatten, performances, screenings en een tweedaags symposium. De link met Ruinart lijkt gek maar is eigenlijk heel logisch. Het champagnehuis heeft een lange historie en traditie met de kunstwereld. Die link dateert al vanaf 1896 toen André Ruinart de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha vroeg om een reclameaffiche te ontwerpen. Sinds die tijd heeft  Maison Ruinart met talloze bijzondere kunstenaars uit diverse disciplines gwerkt, zoals onder anderen Nederlanders Piet Hein Eek, Maarten Baas en Erwin Olaf.

Lijkt je die cruise wat en R U in Art?
 Dan kun jij je hieronder opgeven. De middag begint aan in hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht waarna je vertrekt richting de Rijksakademie van beeldende kunsten. Tijdens de middag leer je meer over het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad en maak je kennis met de Rijksakademie. Je bezoekt aldaar meerdere ateliers en de kunstenaars laten je zien waar ze aan werken en lichten daarmee een tipje op van de sluier van hun verdere loopbaan. De middag wordt afgesloten met een borrel in Bluespoon de bar van hotel Andaz.

Het totale programma:

16.00-16.20: Welkom in Bluespoon Bar in Andaz Amsterdam Prinsengracht.

16.30: Vertrek boot vanaf Andaz Amsterdam Prinsengracht.

16.30-17.05: Tocht naar Rijksakademie van beeldende kunsten.

17.25-18.10: Tour Rijksakademie: bezoek aan de ateliers van drie favoriete kunstenaars van Amsterdam Art Weekend.

18.20-19.00: Boottocht terug naar Andaz Amsterdam Prinsengracht.


 

Een ticket kost €35 (excl. servicekosten)
en dat is zijn inclusief twee glazen R de Ruinart, bites by Andaz, ticket voor de Rijksakademie en een goodiebag.

 

Voor tickets voor zaterdag 25 november: klik hier.

Voor tickets voor zondag 26 november klik hier.

Tags

art
kunst
champagne
ruinart

Lees ook

Aanbevolen voor jou