L'Officiel Art

Frisse wind bij Leolux

Eerlijk is eerlijk: het Nederlandse meubelmerk Leolux was wel toe aan een frisse wind. Zeker, het Limburgse familiebedrijf produceert al tachtig jaar degelijke meubels, maar echt spannend was de collectie niet.
Reading time 1 minutes

Daarom werd vorig jaar designer Edward van Vliet gestrikt om als 'strategic creative director'  aan de slag te gaan. Een slimme zet want de ontwerper werkt al sinds 1990 met zijn eigen studio voor grote interieurmerken als Moooi, Lensvelt en Moroso. En - spoiler alert! - daarbij opent hij binnenkort zijn eigen store in Amsterdam, maar daar later meer over. 

Terug naar Leolux. Daar hadden ze dus sterk behoefte aan een designtalent met flinke staat van dienst. Een van de nieuwste ontwerpen van Van Vliet voor Leolux is een serie textiel, bestaande uit kussens, plaids en stoffen. De jacquardstof Polaris werd door hem speciaal ontwikkeld als basis voor de wollen kussens. Door de toegepaste weeftechniek zijn ze tweezijdig bruikbaar. De serie patroonstoffen - gemaakt van alpaca wol en katoen - vindt haar oorsprong in een Japanse borduurtechniek die werd gebruikt om stoffen te verstevigen. Het resultaat is een fijne serie accessoires. Leolux meldde onlangs dat de samenwerking in 2018 met Van Vliet wordt voortgezet. Dat belooft wat! 

Tekst: Tanne Gielen

www.leolux.nl

Tags

interieur
dutchdesign
leolux
edwardvanvliet

Lees ook

Aanbevolen voor jou