L'Officiel Art

Foto-expo: Bernd, Hilla en de rest

Zegt de Düsseldorfer Photoschule je niets? Waarschijnlijk heb je wel van de namen Bernd en Hilla Becher gehoord. Zo niet, dit is je kans meer over de meest invloedrijke personen in de ontwikkeling van de fotografie te weten te komen.
Reading time 1 minutes

Het Duitse echtpaar Bernd (1931-2007) en Hilla Becher (1934-2015) zijn grootheden in de geschiedenis van de hedendaagse fotografie. De twee werkten en leefden samen en drukten met hun zwart-wit fotografie een behoorlijk stempel op hoe wij nu naar fotografie kijken. Een hele generatie die onder hun docentschap studeerde aan de Kunstakademie Düsseldorf wordt daarom aangevangen onder de noemer Düsseldorfer Photoschule. De rigide werkwijze van de twee zorgde er gelukkig niet voor dat er niet volop geëxperimenteerd kon worden. Dat levert veel interessante beelden op.

Het Huis Marseille - museum voor fotografie in Amsterdam - wijdt dit voorjaar een tentoonstelling aan deze 'stroming'. Het museum heeft een aanzienlijke collectie foto’s van de Düsseldorfer school welke gepresenteerd wordt met vroeg, vaak onbekend werk van fotografen als Candida Höfer en Thomas Struth Struth, en recent werk van jonge fotografen. Tip: vooral het werk van fotografe Louisa Clement verdient extra aandacht!  

Bernd, Hilla en de anderen - Fotografie uit Düsseldorf is van 9 maart t/m 3 juni 2018 bewonderen in Huis Marseille te Amsterdam. 

 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Axel Hütte, Janice Guy, 1978–81 (links) en Georg Herold, 1978–81 (rechts)

www.huismarseille.nl

Tags

amsterdam
kunst
fotografie
tentoonstelling

Lees ook

Aanbevolen voor jou