L'Officiel Art

Expo: Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard

Zij is topmodel, hij is fotograaf. Naast dat ze een liefdeskoppel zijn, werken ze ook samen op artistiek gebied. Hun werk is nu te zien in FOAM.
Reading time 1 minutes

Gehuld in een los vallende outfit van de Colombiaanse/Franse designer Haider Ackermann struint Saskia de Brauw door de straten van New York. Alhoewel struinen misschien niet het juiste woord is. Ze beweegt. Ze loopt, rustig en sereen. Verzonken in gedachten. Of toch niet? Ze ziet eruit alsof ze in een verkeerde omgeving is gedropt. Maar gaat soms ook op in de kleurrijke menigte.

Het project Ghosts Don’t Walk in Straight Lines dat het topmodel met haar geliefde Vincent van de Wijngaard heeft gemaakt bestaat uit fotografie en een korte film. Met name de film, met overigens fantastische muziek, is het hoogtepunt van de expositie. Je volgt De Brauw tijdens een wandeling van twintig uur door New York. Van het uiterste noorden tot de zuidkant van Manhattan. De drukte van de stad vormt een schril contrast met het langzame tempo waarin de Brauw zich beweegt. 

Ghosts Don’t Walk in Straight Lines is tot 10 februari te bewonderen in Foam Fotografiemuseum, Keizersgracht 609, Amsterdam. 

Tekst: Tanne Gielen

www.foam.org

Tags

expo
kunst
kunstenaar
expositie
saskia-de-brauw
vincent

Lees ook

Aanbevolen voor jou