L'Officiel Art

Expo: Metamorphosis, Art in Europe Now

Binnenkort in Parijs? Voeg dan een bezoek aan de expositie 'Metamorphosis. Art in Europe Now' in Fondation Cartier aan je to-do-lijst toe!
Reading time 1 minutes

Ruim twintig kunstenaars uit verschillende Europese landen (en stiekem ook een beetje daar buiten, want er is tevens werk van een jong Russisch talent te zien), geboren tussen 1980 en 1994 zijn samen gebracht in de Fondation Cartier, het museum van het Franse juwelenhuis. Hun werk loopt zeer uiteen: immense schilderijen worden afgewisseld met videokunst, installaties en kleine geborduurde portretten. Zo divers als Europa is, zo divers zijn de deelnemende kunstenaars, die uit ruim duizend talenten werden geselecteerd. Zo is er onder andere werk van het in Amsterdam gevestigde Italiaanse designduo Formafantasma en de Vlaamse kunstschilder Kasper Bosmans te zien. 

De titel van de tentoonstelling is geïnspireerd op de verschillende metamorfoses die ten grondslag liggen aan het werk van deze kunstenaars. Hun vaak gefragmenteerde esthetiek openbaart een interesse in duurzaamheid, collage en archeologie. Puttend uit het verleden, hebben deze werken veel aandacht voor de problemen van het heden. Tip: vergeet ook niet een kijkje te nemen in de indrukwekkende tuin van de Fondation Cartier! 

'Metamorphosis. Art in Europe Now' is te zien tot en met 16 juni 2019 in Fondation Cartier te Parijs. 

Tekst: Tanne Gielen 

www.fondationcartier.com

Tags

expo
art
kunst
metamorphosis
fondation-cartier

Lees ook

Aanbevolen voor jou