L'Officiel Art

Expo-aanrader: Frida Kahlo in het V&A Museum

Noor de Groot, alias Queen of Jetlags, heeft een achtergrond in Museum Studies en is dol op mode en mooie expo’s. Voor L’OFFICIEL licht ze de meest bijzondere tentoonstellingen uit. Deze maand: ‘Frida Kahlo: Making Her Self Up’ in het V&A Museum in Londen.
Reading time 1 minutes

De eigenzinnige Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo was een van de meest invloedrijke schilders van de twintigste eeuw, dankzij haar kunstwerken, uitgesproken politieke opvattingen en opvallende persoonlijkheid. Bovendien was zij toen en is zij nog steeds een heus stijlicoon. Haar eclectische smaak, liefde voor kleur, artistieke prints en opvallende juwelen zijn een inspiratiebron voor menig ontwerper. Vanaf het moment dat Kahlo in 1954 overleed bleef haar indrukwekkende garderobe vijftig jaar lang verborgen, totdat een Mexicaans museum in 2004 besloot deze openbaar te maken.

Voor het eerst worden de kledingcollectie en persoonlijke objecten van Kahlo ook buiten Mexico tentoongesteld: het gerenommeerde V&A Museum in Londen toont hoe de stijl van Kahlo zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en hoe zij Mexicaanse en westerse invloeden wist te verenigen. Ontdek meer dan tweehonderd objecten, variërend van kleding, sieraden en Kahlo’s kunstbeen (nadat haar been in 1953 was geamputeerd ontwierp ze een prothese in de vorm van een rode veterlaars met sleehak – je bent modegek of niet!) tot aan het wenkbrauwpotlood waarmee ze haar iconische monobrauw tekende.

T/m 4 november: Frida Kahlo: Making Her Self Up,
V&A Museum, Londen. www.vam.ac.uk

Tags

noor-de-groot
queenofjetlags

Lees ook

Aanbevolen voor jou