L'Officiel Art

Deze expositie van Louis Vuitton wil je niet missen

In de expositie Volez Voguez Voyagez - Louis Vuitton word je meegenomen op reis door de geschiedenis van het modehuis. Voor de expositie moet je ook wel even een reis maken: die is namelijk in New York.
Reading time 2 minutes

Het begon allemaal in 1854, een jongeman genaamd Louis Vuitton opende zijn eigen winkel aan de Rue Neuve-des-Capucines. Met het openen van zijn boetiek, was het doel van Louis om een accessoire te creëren dat fragiele objecten -in het bijzonder mode items- gemakkelijk kon vervoeren. 

Louis Vuitton was eerder in de leer bij koffermaker Romain Maréchal, het was dus een logisch vervolg dat hij koffers ging maken. Uiteindelijk namen zijn koffers de vorm aan zoals we die tot op de dag vandaag kennen; er werd een gouden slot en het bekende LV monogram toegevoegd.

VOLEZ, VOGUEZ, VOYAGEZ, was al te zien in Parijs, Tokyo en Seoul en nu dus in The Big Apple. De speciale band met Amerika wordt aangehaald in de ruimte 'Louis Vuitton LoVes America'. Vuitton bracht er zijn eerste prêt-à-porter collectie uit, onder leiding van de Amerikaanse visionair Marc Jacobs en er was een spraakmakende samenwerking met Stephen Sprouse, destijds beter bekend als het enfant terrible van de modewereld in New York.

De expositie is te zien vanaf 27 oktober 2017 tot 7 januari 2018 en omvat meer dan 1000 objecten, waaronder koffers, tassen, schilderijen, archieven, en films.

New York, here we come!

 

(ps. bekijk hieronder de premiere van VOLEZ, VOGUEZ, VOYAGEZ in New York, met onder andere Alicia Vikander en Jaden Smith -stunning in uiteraard Louis Vuitton)

/

Tags

louis-vuitton
expo
new-york
volez-voguez-voyagez

Lees ook

Aanbevolen voor jou