L'Officiel Art

De nieuwe sounds van... Yves Tumor

Door zijn ultrahippe en excentrieke stijl zou je kunnen denken dat we hier te maken hebben met een muzikale kloon van A$AP Rocky of Kanye West. Niets is echter minder waar.
Reading time 1 minutes

De muziek van Yves Tumor past namelijk eerder in het kamp van de legendarische Brian Eno of de postpunk van Throbbing Gristle, al blijft het lastig om zijn muziek te duiden. Net als de man zelf, trouwens; zo bezit deze muzikant/producer meerdere pseudoniemen (Bekelé Berhanu, Shanti, TEAMS, Shan, Rahel Ali). Zijn echte naam luidt overigens Sean Lee Bowie, al weet niemand het helemaal zeker, en ook zijn woonplaats is onbekend.

 

Goed, tot zover wat we niet weten. Wat we wél weten is dat Yves Tumor is geboren in Knoxville, Tennessee, en dat hij al snel naar Los Angeles vertrok waar rapper en activist Mykki Blanco hem onder de vleugels nam. En dat hij zijn privéleven graag privé houdt. Verder moet je vooral naar de muziek luisteren, die al net zo paradoxaal is als hijzelf: we horen vreemde loops, soulsamples en opgenomen gesprekken en natuurgeluiden.

LUISTER HIER NAAR YVES TUMOR:

Lifetime

Afbeelding: albumcover van Serpent Music, 2016

www.soundcloud.com/yvestumor

Tags

kunst
muziek

Lees ook

Aanbevolen voor jou