L'Officiel Art

De nieuwe sounds van... Shock Machine

Sinds het uit elkaar gaan van de Klaxons, het Britse trio dat in de noughties triomfeerde met een perfecte mix van rock en electro, hebben we weinig gehoord van frontman James Righton (35). Maar de zanger is terug!
Reading time 2 minutes

Hoewel hij de afgelopen jaren meer figureerde op de roddelpagina’s (vooral dankzij zijn huwelijk met actrice Keira Knightley) en in de modebladen (hij was te zien op de catwalk van Gucci en woont regelmatig de internationale fashionweken bij) dan onder het kopje ‘muziek’, is James Righton nu weer helemaal back in business. In 2016 tekende hij bij het indielabel Marathon Artists, ondanks dat het op dat moment nog onduidelijk was welke muzikale richting hij zou inslaan in zijn Post-Klaxons-solobestaan. Uiteindelijk schiep James duidelijkheid toen hij onder de naam Shock Machine zijn eerste single uitbracht.

Niet veel later verscheen ook de eerste EP: Open Up The Sky. Deze poppy EP met psychedelische invloeden, geproduceerd door James Ford in een houten hutje in Zuid-Frankrijk, smaakte naar meer. Zo kan het dat Righton vorig jaar zijn eerste echte Shock Machine-album de wereld in slingerde, vol met sprankelende, tijdloze popliedjes, wederom voorzien van een psychedelisch randje – in de lijn van de muziek van Todd Rundgren, Dennis Wilson en Tame Impala. En dat is nog niet alles: recent nog stond Righton in het voorprogramma van Florence + The Machine. Als toetsenist kun je hem horen op drie tracks van het nieuwe album van Arctic Monkeys. Wij hebben het gevoel dat de ‘choqueermachine’ nog maar net op gang is gekomen.

LUISTER HIER NAAR SHOCK MACHINE:

Shock Machine - Let Her Love In
Shock Machine - Lost In The Mystery

Shock Machine, ‘Shock Machine’ (Marathon Artists/PIAS).

Photography: Meschina Mescalina

www.shockmachine.com

Tags

muziek
shock-machine
james-righton

Lees ook

Aanbevolen voor jou