L'Officiel Art

De nieuwe expositie van Jimmy Nelson

Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 5 oktober tot en met 5 november 2017 het nieuwste werk van Jimmy Nelson.
Reading time 1 minutes

Sinds 1997 werkt Jimmy Nelson (1967) als fotograaf om unieke culturen over de hele wereld vast te leggen. Met zijn bekendste tentoonstelling en boek 'Before They Pass Away' exposeert hij wereldwijd in musea en galeries. Zijn nieuwste tentoonstelling 'ONLY NEW' laat de kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien die de Brits-Nederlandse fotograaf maakte voor zijn nieuwe boek dat in het najaar van 2018 wordt gelanceerd. 

Sinds 2016 heeft Nelson zeven nieuwe reizen gemaakt. Van de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan. En dit is nog maar het begin! De 35 volkeren die hij in zijn tweede boek wil laten zien zullen niet alleen in beeld worden gebracht met foto's maar zullen ook worden gefilmd en geïnterviewd. Dit alles om hun cultureel erfgoed te vieren en te archiveren voor de latere generaties, aldus Nelson. 

/

Rademakers Gallery – KNSM-Laan 291 – Amsterdam

www.rademakersgallery.com

Tags

rademakers-gallery
tentoonstelling
jimmynelson
onlynew

Lees ook

Aanbevolen voor jou