L'Officiel Art

Dali & Schiaparelli

Kunstenaar Salvador Dali en modeontwerper Elsa Schiaparelli. Je zou ze misschien niet direct aan elkaar linken. Tot nu toe dan...
Reading time 1 minutes

Ja tot nu, want in het Dali Museum in Sint Petersburg is een bijzondere tentoonstelling aan beide creatievelingen gewijd. Het is de eerste expositie die de vriendschap en het innovatieve werk van Schiaparelli en Dali onderzoekt. 

Elsa Schiaparelli, een van de meest prominente figuren in de mode tussen de twee wereldoorlogen, koos vaak voor gewaagde surrealistische thema's in haar ontwerpen. Ze werd sterk beïnvloed door kunstenaars, met name Dali, met wie ze vaak samenwerkte. Schiaparelli's ontwerpen waren als Dali's schilderijen, in die zin dat ze precisie combineerden met wilde verbeelding en dromerige visies. Sensualiteit en gewaagde schoonheid zijn kenmerkend voor hun samenwerkingen.

Deze expo bestaat uit haute couture stuks van wijlen Schiaparelli herself, maar ook nieuwe ontwerpen van Bertrand Guyon, de huidige designer van Maison Schiaparelli. Daarnaast zijn er ook accessoires, juwelen, schilderijen, objecten en foto's te zien. 

 

Dali & Schiaparelli is nog tot 14 januari te bewonderen in het Dali Museum in Sint Petersburg. 

Tekst: Tanne Gielen

www.thedali.org

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou