L'Officiel Art

Sciencefictionfestival: Other Futures

Een expositie in de Melkweg, een storytellersevent in VondelCS en een festival in de Melkweg en Sugarfactory. Toekomstdenkers en sciencefictionfans uit alle delen van de wereld komen bij elkaar...
Reading time 1 minutes

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld. En nee je hoeft er niet voor naar Mars, want Amsterdam vormt het middelpunt van het festival. Van muziek tot kunst en van performances tot film: het programma staat bol van utopische activiteiten. Tijdens deze eerste editie komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod. Sciencefiction op een hele andere manier dan dat je gewend bent. 

In de Melkweg kun je van 14 januari t/m 11 februari het werk van vijf kunstenaars bewonderen, afkomstig uit landen als Kenia en Singapore. De kunstenaars hebben voor deze expositie volledig nieuw werk gecreëerd of een nieuwe installatie op basis van bestaand werk gemaakt, waarin ze hun visie op de toekomst delen. Daarnaast vindt een driedaags multidisciplinair festival (2 tot 4 februari) in de Melkweg en de Sugarfactory en het eendaagse storytellersevent New Narratives for Climate Action (1 februari) in VondelCS plaats. 

/

Tekst: Tanne Gielen

www.otherfutures.nl

Tags

amsterdam
kunst
tentoonstelling
melkweg

Lees ook

Aanbevolen voor jou