L'Officiel Art

Must see: Corpus Dei

Ze toog naar Florence om als artist in residence bij het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut zich te verdiepen en te laten inspireren door de stad en haar rijke culturele historie. Het resultaat van fotograaf Sabrina van den Heuvel is nu te bewonderen in Amsterdam.
Reading time 2 minutes

Niets is zo fijn voor een kunstenaar als een mentor hebben. Edwin Becker, hoofd tentoonstellingen van het Amsterdamse Van Gogh Museum, is zo'n raadgever. Hij zag het werk van Sabrina van den Heuvel, werd er direct door ontroerd en nam haar onder zijn vleugels. Van den Heuvel: 'Ik ben Vincent en Edwin is mijn Theo', doelend op de intense band die Vincent van Gogh en zijn broer Theo hadden. Becker zorgde dat de fotograaf in Florence bivakkeerde en uiteindelijk de serie Corpus Dei maakte, die deze zomer te bewonderen is. 

Het is haar allereerste mannelijke naaktserie: een gevolg van een studie naar het werk van kunstenaars Caravaggio en Michelangelo. Van den Heuvel (1986) caste haar model in een kroeg in Florence. Een mix tussen rockster Jim Morrison en een klassieke Italiaanse Adonis. 'Ik zag Jacopo en wist meteen dat ik hem wilde fotograferen. Hij is een jongen van de straat, net als ik. We hadden direct een connectie. Ik voelde dat hij ook melancholgie in zich meedraagt. Hij was de man die ik zocht.' Het resultaat is een indrukwekkende zwart-wit serie vol verwijzingen naar het roemrijke culturele verleden in een hedendaagse uitvoering. Gaat dat zien! 

Corpus Dei is tot en met 18 september te bewonderen in X Bank te Amsterdam. 

 

/

Tags

amsterdam
kunst
fotografie
tentoonstelling

Lees ook

Aanbevolen voor jou