Kunst

Binnenkort naar Parijs? Hier moet je heen!

by Noor de Groot
06.07.2017
Afgelopen maandag 3 juli vierde Dior de grote opening van haar expositie in Musée Des Art Décoratifs. We waren hierbij aanwezig in Parijs.
IMG_2950.JPG

Ter ere van het 70-jarig bestaan van Dior is er een expositie opgezet die een kijkje in de geschiedenis van het modehuis. Van de eerste creaties van Christian Dior in 1947 tot aan alle beroemde designers die hem hebben opgevolgd.

Het was een geweldige ervaring om op deze manier meer over de heritage van het merk te leren en om alle iconische jurken naast elkaar te zien - vooral bijzonder hoe stoffen en vormen kunnen veranderen, maar de stijl en  het DNA van de designs altijd hetzelfde blijft. Daarnaast zijn alle beelden, originele documenten en kunstwerken tentoongesteld die de belangrijke periodes van Dior belichten. Als je in de komende maanden naar Parijs gaat, dan is deze expo zeker een must-go!

IMG_4958 2.JPG
IMG_4929.jpeg
IMG_4925.JPG
CHRISTIAN DIOR - DESIGNER OF DREAMS - Opening event 4 Adrien Dirand.jpg

De opening van de expositie was, zoals niet anders dan gewend van Dior, groots aangepakt. De tuin was volledig in Dior-stijl. Zo was onder andere het bekende parfumflesje van Miss Dior nagemaakt van een struik met bloemen. Daarnaast was het een visuele marathon van de grootste celebrities en goed geklede mensen en was het voor mij gezellig om ook al mijn collega-vriendinnen weer te zien. 

IMG_0515.JPG

De expositie "Christian Dior, couturier du rêve" is van 7 juli 2017 tot 7 januari 2018 te zien in Musée des Arts Décoratifs in Parijs. 

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou