Kunst

Bedtime stories

by Tanne Gielen
24.01.2017
Deutsche Gründlichkeit plus mooi vormgegeven uiterlijk.

Opgericht in 2015 door twee Duitsers die de traditionele slaapindustrie letterlijk wilden opschudden door comfort en esthetiek samen te brengen in betaalbare producten: Muun. De start-up die hiermee afgelopen jaar direct een Red Dot Design Award - een van de belangrijkste ontwerpprijzen - in de wacht sleepte voor haar innovatieve matras. Want laten we eerlijk zijn: een goed alternatief tussen een peperduur Hästens-matras en een exemplaar van een dumpstore is amper te vinden.

Muun ontwikkelde een modulair slaapsysteem dat eenvoudig kan worden aangepast naar verschillende individuele behoeften. De verstelbare kern van het matras en toplaag zijn verbonden door een ritssluiting, waardoor vier verschillende combinaties kunnen worden gemaakt. Bovendien kun je de tweepersoons-exemplaren onafhankelijk van elkaar samenstellen, maar door de toplaag blijft deze toch als één geheel aanvoelen. Geen vervelende spleet dus meer en toch een matras dat voldoet aan jouw eisen.

Naast matrassen bestaat de collectie momenteel uit hoofdkussens en hoeslakens. En niet geheel onbelangrijk: de ontwerpen zien er ook nog eens alles slaapverwekkend uit.  

 

www.muun.co

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou