L'Officiel Art

Banksy en Dalí verlengd tot 31 oktober in Moco Museum

Wie nog steeds denkt dat de Nederlandse zomer iets prachtigs voor ons in petto heeft, benoemen wij als ultieme rasoptimist. Extra dekens tijdens de picknick, verkouden snoeten op de verregende BBQ: het houdt niet op. Maar na regen…?
Reading time 2 minutes

Juist, er blijft genoeg ruimte over om naar iets moois uit te kijken. Bijvoorbeeld de exposities van Banksy en Dalí in het Moco Museum, absoluut een reden om de deur uit te gaan. Sterker nog, deze moet je gezien hebben! En ze zijn verlengd tot 31 oktober, dus laat dat (zomer)weer nog maar even voor wat het is en vind snel je weg naar het Moco Museum.

Banksy

We vergeven het als je Banksy niet herkent op straat. Banksy who? Maar als je bij controversiële politiek-gerichte kunst nog niet aan deze omstreden kunstenaar denkt, dan heb je hopelijk genoten van een hele lange vakantie zonder internet. Banksy is hot én in Amsterdam. Zijn signature style die ontdekt werd in Londen, heeft als doel om grote, omstreden politieke kwesties aan het grote publiek te presenteren. Naast de veelgebruikte tweedimensionale kunstvorm, zijn ook bekende installaties van hem te bewonderen.

Salvador Dalí

‘Wie wil niet liever door geluk dommer worden dan wijzer door schade?’ Dat vroeg de kunstenaar Salvador Dalí zich af en gaf het een gezicht. Meerdere gezichten welteverstaan. Dalí staat onder andere bekend om zijn inspirerende quotes die jouw dag hoogstwaarschijnlijk een fijn filosoferend tintje kunnen geven dan wanneer je thuis schuilt voor de regen.

In het Moco Museum vind je omstreden kunst, met een duidelijke ironie naar de hedendaagse maatschappij. Stap je hier naar binnen dan leg je als het ware een vergrootglas op de wereld waar je in leeft. Kunst die je niet zo snel ergens anders aantreft, die vind je in het Moco Museum. Een plek waar de ‘Rock stars of Art’ (zoals Banksy en Andy Warhol) tot leven komen.

 

www.mocomuseum.com

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou