L'Officiel Art

Art-agenda: Naturalis heropent haar deuren

Het Leidse Naturalis Biodiversity Center heeft een enorme makeover ondergaan...
Reading time 1 minutes

Aanrader! Plan vanaf zaterdag 31 augustus een trip naar het mooie Leiden. Het Naturalis Biodiversity Center is namelijk weer open en bigger & better than ever before. Hier kun je terecht voor de grootste natuurtentoonstellingen ter wereld - waaronder een indrukwekkende expositie met de fossiele skeletten van dinosauriërs. Ook kun je hier veel nieuwe dingen leren over belangrijke thema's zoals biodiversiteit, klimaatverandering en geneeskunde. 

Welnu: niet alleen de inhoud van het museum is het bekijken waard, ook het exterieur en interieur zijn adembenemend, dankzij de designskills van Neutelings Riedijk Archtitects en modeontwerpster Iris van Herpen, die het gebouw heben voorzien van een driedimensionale structuur. Als er iets is waar Van Herpen in uitblinkt dan is het wel creatief en futuristisch kijken naar materialen - en dat is haar wederom gelukt.

Haar ontwerp is te zien op welgeteld 263-panelen, gemaakt van wit marmer-aggregaat en wit gespoten beton en loopt als een rode draad door het gebouw. Leuk weetje: het marmer-aggregaat is een verwijzing naar de fossielen en de erosie van stenen, elementen die centraal staan in Naturalis!

www.naturalis.nl
Geopend vanaf zaterdag 31 augustus.

Hieronder een sneak peek:

/

Tags

expo
kunst
expositie
art-agenda
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou