L'Officiel Art

Art-agenda: de getalenteerde fotograaf Tyler Mitchell komt naar Nederland!

Gaat dat zien! De allereerste solo-expo van Tyler Mitchell, met werk dat even baanbrekend als indrukwekkend is. Binnenkort te bewonderen in het FOAM Museum in Amsterdam. Hier alvast een voorproefje.
Reading time 1 minutes
Boys of Walthamstow, 2018, Tyler Mitchell

Fotograaf Tyler Mitchell maakt behoorlijk wat furore! Hij heeft maar liefst 208.000 volgers op Instagram, maakte de befaamde covers van Beyoncé voor het Vogue september issue, bracht een fotoboek uit over de Havanese skatecultuur, schoot een Calvin Klein-campagne met Kendall Jenner én is nog maar 24 jaar oud! Deze getalenteerde New Yorker bereikte een mijlpaal toen hij vorig jaar als eerste zwarte fotograaf de cover van de Amerikaanse Vogue mocht schieten. Sindsdien gaat het alleen nog maar verder bergopwaarts. Wij mogen van groot geluk spreken dat hij zijn eerste solotentoonstelling zal houden in onze hoofdstad in het Foam Museum

Tyler legt uit hoe hij als tiener het internet afstruinde op zoek naar inspiratie en hoe zijn ogen dan voornamelijk gleden over afbeeldingen van sensuele, jonge modellen die zorgeloos rondrenden en lol trapten. Hij merkte op dat de geportretteerden meestal witte modellen waren en zo ontstond het idee om eenzelfde soort zorgeloze en gelukzalige momenten vast te leggen, maar dan uit het dagelijks leven van zwarte modellen. Met zijn werk beoogt hij zijn publiek te confronteren met vooroordelen en racisme waaraan de zwarte gemeenschap dagelijks wordt blootgesteld. 

1553604102281684 untitled two girls embrace 2018 c tyler mitchell1553603967721164 untitled hat 2018 c tyler mitchell
L) Untitled (Two Girls Embrace), 2018, Tyler Mitchell | R) Untitled (Hat), 2018, Tyler Mitchell

De expositie I Can Make You Feel Good van Tyler Mitchell kan dagelijks bezichtigd worden van 19 april tot 5 juni in het Foam Fotografiemuseum. 

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou