L'Officiel Art

An Eames Celebration: wat te verwachten?

Als je nog nooit in het Vitra Design Museum in Duitsland bent geweest, is nu hét moment om te gaan.
Reading time 3 minutes

Op deze campus staat onder andere het eerste internationale bouwwerk van de later wereldberoemde architecte Zaha Hadid (de brandweerkazerne/fire station), evenals gebouwen van de Japanner Tadao Ando en het spectaculairst is de tentoonstellingsruimte van Frank Gehry. Zijn onderdeel (het museum zelf) lijkt van buiten vooral op een reeks op elkaar gestapelde huizen, maar dit is de plek waar doorgaans alle permanente en reizende exposities plaatsvinden.

Momenteel huist er de meest complete Eames expositie ooit. Verdeeld over meerdere gebouwen op de campus die nooit gelijktijdig zijn geopend voor publiek. Unicum!

/

'An Eames Celebration' is een serie van vier tentoonstellingen tegelijk. Er is niet alleen ruimte voor die ene 'iconische lounge chair’, maar je wordt omgeven worden door zoveel moois uit hun onbekendere oeuvre. Maak je klaar voor films, boeken en de prototypen van de, later wereldberoemde, stoelen van het designduo. 

Hoogtepunt van dit alles is de tentoonstelling 'Charles & Ray Eames: The Power of Design'. Deze vindt plaats in het museum zelf en hier zul je waarschijnlijk de meeste tijd van je bezoek doorbrengen. In Zaha Hadid's Fire Station vind je 'Ideas and Information: The Eames Films' en in het Vitra Schaudepot is een tentoonstelling over experimentele meubels van het echtpaar (Kazam!). Tot slot nog op zoek naar wat vertier voor de kinderen? Sla dan de Play Parade in Vitra's Museum Gallery niet over. 

/

Dit unieke project is in grote mate te danken aan het Duitse modehuis Hugo Boss, de sponsor van deze tentoonstelling. 

En hoewel Hugo Boss en The Eameses niet de Amerikaanse West Coast-wortels delen, is het niet moeilijk voor te stellen dat het Duitse modemerk graag helpt om waardevolle kunstgeschiedenis te conserveren. 

Ingo Wilts, Chief Brand Officer van Hugo Boss vertelt: "De invloed die zij op kunst, film, industrie en grafisch ontwerp hebben gehad, is nog steeds enorm inspirerend en heeft absoluut invloed op mode en esthetiek vandaag de dag. We zijn dan ook erg verheugd dat we de kans hebben om dit prachtige project te ondersteunen, en de historische bijdrage van Ray en Charles Eames aan de hedendaagse ontwikkeling van design en architectuur te vieren.” 

En of de Eames heritage inspireert! Lees hier meer over de gelimiteerde Hugo Boss x Eames-collectie. 

 

 

De expositie An Eames Celebration is t/m 25 februari 2018 te bekijken in het Vitra Museum in Weil am Rhein, Duitsland.

Tekst: Tanja Minnée

Tags

kunst
hugo-boss
vitra

Lees ook

Aanbevolen voor jou