L'Officiel Art

Expositie: Amsterdams meest intrigerende vrouwen op de foto

Via social media vrouwen benaderen en hen vragen of jij ze mag fotograferen. Durf jij het? Fotograaf Milan Goldbach wel. En dat resulteerde in een boeiende, spannende en sexy solo-expositie die vanaf 3 april te zien is.
Reading time 2 minutes

Natuurlijk klinkt het een beetje vaag: zomaar vreemde vrouwen vragen of je ze mag fotograferen. Maar de keywoorden waren: wederzijds vertrouwen. Voor zijn fotoserie Between His Legs ging Milan Goldbach altijd volgens een vaste formule te werk. Via social media benaderde hij voor hem vrijwel onbekende vrouwen die hem fascineerden om hen vervolgens toestemming te vragen om de dames in hun eigen huis te mogen fotograferen.

Daarbij kwam dat hij de dames ook in kringen van gemeenschappelijke vrienden zocht, waardoor er gauw wederzijds vertrouwen was.

“We waren vreemden voor elkaar totdat de voordeur openging, wat natuurlijk heel spannend was. Doordat de shoot bij hen thuis was kreeg ik direct inkijk in hun persoonlijke leven.”

De expositie gunt de kijker diezelfde zeldzame blik in de privéruimtes en persoonlijkheden van een aantal van Amsterdams meest intrigerende vrouwen zoals Janna Nieuwenhuijzen, Donnya Zidan en Roosje Kuizenga. Zij werden op intieme wijze in hun eigen huis geschoten en deze spannende en semi-autobiografische serie van de 31-jarige Goldbach is het resultaat van ruim drie jaar werk.

Foto: Romy Treebusch

Goldbach (Breda, 1986) maakte vele reizen als professioneel gamer en ontdekte toen zijn liefde voor fotografie. Na de Fotoacademie in Rotterdam ontwikkelde hij zich als zeer veelzijdig fotograaf, gespecialiseerd in portretten, en werkte voor verschillende merken en programma’s waaronder De beste singer-songwriter van Nederland. Ook is hij al jaren werkzaam als vaste fotograaf voor TomTom, waarvoor hij de hele wereld over reist.

Zijn grote liefde voor rockmuziek zal tot uitdrukking komen in zijn volgende grote project, waarvoor hij voor langere tijd een band op de voet zal volgen.

Met Between His Legs brengt Goldbach een ode aan vrouwelijke schoonheid, avontuur en rock & roll. Hij plaatst zichzelf met deze reeks in een lange artistieke traditie, waarbij de fotograaf niet alleen kijker maar zelf ook onderwerp is. De toeschouwer is op zijn beurt niet langer de passieve voyeur, maar een intieme deelgenoot van iedere scène.

De expositie, gesponsord door Dr. Martens, is vanaf 3 april te zien in Mach1 & de Concept Store op de Lange Leidsedwarsstraat 206 in Amsterdam.

Between His Legs Teaser

Tags

amsterdam
expo
art
photography

Lees ook

Aanbevolen voor jou