L'Officiel Art

All that jazz

De jaren twintig van de vorige eeuw. Ze blijven honderd jaar later nog steeds een mythische werking hebben...
Reading time 1 minutes

Glamour en frivoliteit: de roaring twenties zorgden voor een verandering in de manier waarop vrouwen zich kleden. Zij knippen hun lange lokken kort, roken alsof hun leven er van afhangt en dansen er op los. De vrijheid, die daarvoor ver te zoeken was, komt ook tot uiting in mode. In de tentoonstelling 1920's Jazz Age | Fashion & Photographs in het Textielmuseum wordt het decenium uitgelicht, waaraan in 1929 na de beurskrach abrupt een einde komt. 

De getoonde kledingstukken, accessoires, films en foto’s (van celebrity-fotograaf James Abbe) doen je terug verlangen naar de jaren twintig waarin de moderne vrouw op lijkt te staan. Flamboyant en onbezonnen. Naast de nodige flapper dresses - die typische avondjurken met lage taille - toont het museum ook minder bekende ontwerpen uit die tijd, zoals fluwelen capes, kimono’s en zijden pyjama’s. Van delicate haute couture stukken tot prêt-a-porter. 

De tentoonstelling 1920s Jazz Age - Fashion & Photographs is tot en met 27 mei 2018 te bewonderen in het Textielmuseum te Tilburg. 

Tekst: Tanne Gielen

www.textielmuseum.nl

Tags

mode
expositie
textielmuseum
tilburg
jazz

Lees ook

Aanbevolen voor jou