L'Officiel Art

Wat zegt jouw auto over jou?

De auto die je rijdt, zegt iets over wie je bent. Of beter: wie je wilt zijn. Iemand die een gloednieuwe Mercedes-Benz koopt, is een ander type dan iemand die een oude Eend rijdt. Het Stedelijk Museum in Den Bosch zoemt in op auto's en identiteit tijdens de expositie Styledrive.
Reading time 1 minutes

Stylist Ellie Uyttenbroek stelde de tentoonstelling samen. Een bekende naam? Jazeker. Zij vormt samen met fotograaf Ari Versluis al twintig jaar het duo Exactitudes, waarmee ze individuen met dezelfde kledingstijl groepeert. De beelden zijn wereldberoemd en geven een prachtig tijdsbeeld weer. Voor deze expositie vormt de auto het uitgangspunt. In onze hedendaagse cultuur speelt de auto als status-symbool immers een grotere rol dan het sieraad. Je bent wat je rijdt en je rijdt wie je bent. 

Voor Styledrive dook Uyttenbroek de archieven van het museum in en selecteerde de pronkstukken uit de sieradencollectie. Daarna castte ze verschillende modellen en de auto's waarin ze rijden. Fotograaf Otto Snoek legde ze beide op camera vast. Het resultaat is een serie die het verband tussen mens en auto op bijzondere wijze weerspiegelt. 

Styledrive is te bezichtigen van 14 oktober 2017 t/m 18 februari 2018. 

Tekst: Tanne Gielen

Fotografie: Otto Snoek

www.sm-s.nl

Tags

stijl
expositie
car
styledrive

Lees ook

Aanbevolen voor jou