L'Officiel Art

Must-visit: fotografie-evenement Unseen in Amsterdam

De zesde editie van Unseen Amsterdam brengt een scala aan (nieuw) fotografietalent. Wij zetten een aantal must-visits op een rij.
Reading time 3 minutes

Unseen richt zich op de fotografie van nu en de innovaties binnen het vak. Van 22 tot en met 24 september zijn indrukwekkende tentoonstellingen te zien, verspreid over heel Amsterdam en krijgt het (jonge) fotografietalent de kans werk te laten zien aan het het grote publiek.

Hieronder een aantal must-visits:

Zoe Karssen

In het kader van innovatie gaat modeontwerpster Zoe Karssen een samenwerking aan met gerenommeerd Nederlands fotograaf Paul Bellaart en het opkomende talent Sophie van der Perre.

Zoe Karssen verlangt naar versterking van de emotionele band met fashion en wil daar fotografie voor inzetten. Analoog welteverstaan! Deze vorm van fotografie zorgt dat er namelijk voor dat er extra aandacht wordt geschonken aan iedere momentopname en dit ziet men terug in de foto's.

Daarom kun jij je tijdens Unseen analoog  laten fotograferen door Paul of Sophie. De foto's worden ter plekke ontwikkeld en vormen een tentoonstelling die groeit naarmate er meer foto's worden gemaakt.

Wil jij een portret laten schieten  op zaterdag 23 september? Whatsapp naar +31 6 559 336 20 om te boeken!

Onsite Projects, Polonceaukade - Westergasfabriek, Klönneplein 1 te Amsterdam

De Fair

Dit jaar zie je het werk uit 53 galerieën in de Gashouder. Vanuit onder andere Libanon, Mexico en Tokyo, Londen, Parijs, Duitsland en Spanje zijn stukken van verschillende fotografen te bewonderen. 

Gashouder, Westergasfabriek, Klönneplein 1 te Amsterdam
Vrijdag: 11.00 - 21.00 uur, zaterdag: 11.00 - 20.00 uur en zondag: 11.00 - 17.00 uur.

NOOR

Samen onderzoeken ze de wereld en leggen deze vast op bijzondere wijze. NOOR bestaat uit een aantal fotojournalisten die nu hun tienjarig bestaan vieren. Voor Unseen hebben ze aantal evenementen opgezet, waaronder een tentoonstelling plus party bij Pllek!

Pllek, Tt. Neveritaweg 59 te Amsterdam
Zaterdag 23 september vanaf 20.00 uur en daarna feest vanaf 22.00 uur.

 

Foam

In het fotografiemuseum van Amsterdam zie je een tentoonstelling van de legendarische André Kertész (1894-1985) en ook wordt jong talent een podium geboden! 

Foam, Keizersgracht 609 te Amsterdam
10.00 - 18.00 uur en donderdag en vrijdag 10.00 - 21.00 uur.

Framer Framed

Het werk van Jody Brand laat Zuid-Afrikaanse jongeren zien. Zonder poespas. Gewoon zoals ze zijn. Haar werk benadrukt diversiteit in de jongerencultuur en is te zien in de IJpromenade.

IJpromenade 2 (bij Tolhuistuin), te Amsterdam
10.00 - 00.00 uur.

Zanele Muholi

Meer diversiteit vanuit Zuid-Afrika. Ditmaal het werk van fotografe en activiste Zanele Muholi in het Stedelijk Museum Amsterdam. Met haar fotoreeks met onder andere lesbiennes, homo's en transgenders wil ze aandacht vragen voor de rechten van deze groepen in Zuid-Afrika.

Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10 te Amsterdam
10.00 - 18.00 uur en vrijdag 10.00 - 22.00 uur.

Tags

amsterdam
fotografie
unseen
must-visit

Lees ook

Aanbevolen voor jou