L'Officiel Art

Designlabel Pode timmert internationaal aan de weg

Het gaat duidelijk weer beter met de economie, want na jaren van recessie poppen de nieuwe interieurmerken weer volop op!
Reading time 1 minutes

Een van de leukste nieuwe labels is het Nederlandse Pode. Kleurrijk, eigenzinnig en - niet geheel onbelangrijk - toch betaalbaar. Pode werkt samen met verschillende talentvolle ontwerpers, zoals Roderick Vos, Thijs Smeets en Kranen/Gille. Het designlabel bestaat inmiddels een jaar en breidt nu haar collectie al sterk uit. Daardoor is een flink aanbod ontstaan bestaande uit banken, kussens, karpetten en stoelen. 

Pode is het jongere broertje van het klassiekere interieurmerk Leolux, dat al vanaf 1934 vanuit Noord-Limburg tijdloze ontwerpen voortbrengt. Daardoor kun je van de items uit de collectie van Pode dezelfde kwaliteit verwachten. De fase van kinderziektes is handig overgeslagen. Ontwerp-echtpaar Roderick en Claire Vos zijn als art directors en designers de drijvende krachten achter het label, die een zweem van vervlogen tijden in een hedendaags jasje hebben weten te vangen. Dit belooft wat voor de toekomst! 

Tekst: Tanne Gielen

www.pode.eu

/

Tags

design
interieur
dutchdesign
pode

Lees ook

Aanbevolen voor jou