L'Officiel Art

6x de mooiste musea ter wereld bekijken vanuit huis

Goed nieuws voor de kunstliefhebber! Deze zes wereldberoemde musea openen een gedeelte van hun collectie online. Take a seat & enjoy.
Reading time 3 minutes

Helaas is het onmogelijk om alle musea en tijdelijke exposities op de wereld te zien. En ben je een keer in Parijs om het Louvre te bezoeken of heb je een dagtrip naar Amsterdam voor het Rijksmuseum, dan sta je vaak toch nog de halve dag in de rij. Gelukkig hebben deze zes musea een gedeelte van hun legendarische collecties aangeboden via interactieve online tentoonstellingen... Kunst voor iedereen!

1. Het Metropolitan Museum of Arts in New York

Onderzoekers, studenten en kunstfanaten zullen vast blij zijn met het feit dat het MET-museum al sinds 2014 enkele collecties heeft gedigitaliseerd. Van Egyptische kunst tot gitaren en het werk van Henry Matisse... Met één klik op de knop sta je zomaar in New York. 

2. Het Louvre Museum in Parijs

Met zijn buitengewone architectuur is het Louvre één van de beroemdste musea ter wereld. In 2018 brak het Louvre zelfs het record met 10,2 miljoen bezoekers. We begrijpen wel waarom, met zo veel klassiekers aan boord. Het virtuele aanbod is ook bijzonder divers: van Egyptische oudheden tot Middeleeuwse kunsten. Het Louvre biedt een enorme digitale catalogus aan!

3. Het British Museum in Londen

Het Britisch Museum besloot niet enkele, maar álle collecties en tentoonstellingen digitaal aan te bieden. Hier vind je een van de oudste en meest uitgebreide databases ter wereld waarop je nooit uitgekeken zult raken. Sommige werken kun je zelfs van 360 graden bekijken. Top! 

4. Het MoMA in New York

Tja, wie kent het New Yorkse Museum of Modern Art nou niet? Met zo'n wereldberoemde status is het eigenlijk alleen maar logisch dat zij niet uit kunnen blijven in het digitale tijdperk. En dat doen ze met verve! Zo biedt het museum meer dan 80.000 kunstwerken aan, waaronder de Sterrennacht van Van Gogh. Een prachtige en uitgebreide selectie voor de uiteenlopende kunstliefhebber.

 

5. Het Rijksmuseum in Amsterdam

Uiteraard kan ons eigen Rijksmuseum niet ontbreken in deze lijst! Met meer dan 40 miljoen bezoekers per jaar is het Rijksmuseum één van de bekendste musea op aarde. Wie wat minder dichtbij woont, kan nu ook genieten van meer dan 200.000 kunstwerken via de online tentoonstellingen. Van Rembrandt tot Vermeer: het Rijksmuseum biedt precies wat je wilt zien van de Nederlandse grootmeesters! 

6. Prado Museum in Madrid

Het Museo del Prado viert zijn 200-jarige jubilieum, en staat bekend om tentoonstellingen van schilders zoals Diego Velázquez, Francisco Goya en Jheronimus Bosch. Online kun je de volledige collectie bekijken inclusief audiobanden, beschrijvingen en zoom-functies. Het lijkt net alsof je er echt rondloopt!

 

Tags

expo
tip
museum
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou