L'Officiel Art

5x must reads: modeboeken die je niet mag missen

Begin het nieuwe jaar goed met een mooi nieuw boek - En dan bij voorkeur eentje over mode! Deze 5 modeboeken mag je niet missen dit jaar!
Reading time 3 minutes

Heb je het goede voornemen om meer cultuur te snuiven? Dan is een knap boek met de mooiste modefotografie een goed idee. Denk hierbij aan beelden van meesterwerken van Martin Margiela, nationaal modetalent of misschien wel de intrigerende fotografie van Helmut Newton. Wij zetten 5 favoriete boekwerken op een rij die ook zéker niet misstaan op je koffietafel.

Ontdek ze hieronder:

MOAM - Contemporary Fashion & Arts in amsterdam

Met meer dan 100 Nederlandse namen en uitgebreide portfolio's van de beroemdste modenamen onder ons, is het boek MOAM - contemporary fashion & arts in amsterdam het gewildste boek van het moment. Zo laten ze de werken zien van Daily Paper, Viktor & Rolf, Paul Bellaart, Claes Iversen en nog veel meer aanstormend talent en gevestigde iconen. Absoluut eentje om op je wishlist te zetten. 

'MOAM - contemporary fashion & arts in amsterdam', €50 verkrijgbaar vanaf maart 2019 via www.mendo.nl 

L'OFFICIEL Fashion Week SS19

Met trots presenteren we de nieuwste L'OFFICIEL Fashion Week : Spring Summer 2019. Dit bijna 500-pagina dikke verzamelwerk toont alle looks van de runways van Parijs, Milaan, New York en Londen Fashion Week. Benieuwd naar de grootste voorjaarstrends van dit jaar? Ontdek ze hier. 

'L'OFFICIEL Fashion Week: Spring Summer 2019', €27,00 nu verkrijgbaar via www.athenaeum.nl

Helmut Newton. Work

Dit grote overzichtswerk toont de fascinatie van de beroemde fotograaf Helmut Newton voor mode, fantasie, glamour, erotiek en surrealisme. Alle facetten komen aan bod in Helmut Newton. Work. Verwacht dus veel modefotografie, editorials en persoonlijke foto's van de spraakmakende fotograaf. 

'Helmut Newton. Work', €30 via Taschen. 

Martin Margiela: The Women's Collections 1989 - 2009

Het creatieve meesterbrein achter Maison Margiela is Martin Margiela. Tussen 1989 en 2009 liet de ontwerper de zintuigen van modeliefhebbers vibreren met zijn 41 conceptuele modeshows. Ondanks dat hij zelf niet meer aan het roer staat blijft zijn werk de fundering van het modehuis. Het boek Martin Margiela: The Women's Collections 1989 - 2009  duikt dieper in op Margiela's eigenzinnige creaties en creatieve geest.

'Martin Margiela: The Women's Collections 1989 - 2009', €55 via www.mendo.nl

/

Sneaker Freaker: The Ultimate Sneaker Book

Sneaker Freaker viert het populairste schoeisel van de afgelopen decennia: de gymp. Dit is het eerste boek ooit dat helemaal is gewijd aan epische sneakers. Deze dikke pil van 650 pagina's is gevuld met spannend beelden van zowel oude als nieuwe spraakmakende sneakermodellen.

'Sneaker Freaker :The Ultimate Sneaker Book', €40 verkrijgbaar vanaf februari 2019 via www.mendo.nl

/

Tags

boek
koffietafelboek
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou