L'Officiel Art

1-54 Contemporary African Art Fair vestigt zich in Marrakech

De 1-54 Contemporary African Art-beurs, opgericht in 2013 door Touria El Glaoui, opent na eerdere edities in Londen en New York, op 24 en 25 februari a.s. in Marrakech in het Museum of African Contyemporary Art Al Maaden. Deze derde editie toont de scherpe blik van de oprichtster en het potentieel van een continent waarvan de kunstenaars vaak zijn genegeerd door de kunstwereld.
Reading time 2 minutes

De naam van deze expo is verre van willekeurig: het cijfer 1 verwijst naar de eenheid van het Afrikaanse continent, terwijl het cijfer 54 de diversiteit aanduidt van de 54 landen die het continent samenstellen. Diversiteit in Eenheid. Vorig jaar wist de beurs in Londen 17.000 bezoekers te trekken, met 42 galerieën uit 17 landen en met meer dan 130 kunstenaars van Afrikaanse afkomst.
Op 24 en 25 februari landt de beurs in Marrakech op een wel heel emblematische plek: hotel La Mamounia. Winston Churchill vleide zich hier ooit in de tuinen met zijn schildersezel om het weelderige natuurschoon vast te leggen en Alfred Hitchcock filmde er enkele scenes van The Man Who Knew Too Much. Nog altijd betovert het hotel met haar fraaie tuinen en modern-klassieke interieur. En dat is precies de reden waarom juist voor deze locatie is gekozen om de 1-54 Contemporary African Art Fair te herbergen. Dit jaar tonen 17 grote galerieën uit Afrika - en de rest van de wereld - werken van meer dan 60 internationale kunstenaars. Onder hen is Namsa Leuba, die wordt vertegenwoordigd door de Art Twenty One-galerij (Lagos, Nigeria). Daarnaast is er een programma van conferenties en evenementen, georganiseerd in samenwerking met lokale instellingen.

"Het hosten van deze beurs op het Afrikaanse continent was al vanaf het begin ons doel. Wat ons betreft is er geen betere plek dan Marokko; dit land heeft een van de meest dynamische artistieke scènes van het continent en mede door het feit dat Marrakech de Biënnale van Marrakech organiseert, een evenement van zeer hoge kwaliteit, hebben wij voor deze stad gekozen' zegt El Glaoui Touria.

 

1-54 Contemporary African Art Fair
24 en 25 februari, Mamounia Palace
Avenue Bab Jdid, 40040 Marrakech, Marokko,
1-54.com , www.mamounia.com/fr

 

Tags

art
african

Lees ook

Aanbevolen voor jou