Juwelen

Zou jij ivoor dragen?

Ivoor? Driehonderdduizend keer: nee, nee, nee. Helaas is het nog niet tot de gehele wereldbevolking doorgedrongen dat het slachten van olifanten omwille van hun slagtanden niet oké is. 
Reading time 1 minutes

Voordat dit in artikel eindigt in een relaas over het stropen van bedreigde diersoorten, een positieve wending: Géraldine van Ameron, oprichtster van Couleurs de Géraldine - CdG - vecht namelijk al een aantal jaar tegen de aanwezigheid van ivoor in de juwelenindustrie, beeldende kunst en andere luxe artikelen. 

Haar juwelenlijn staat onder andere bekend om het gebruik van Nuvory, een materiaal waarvan men zal zeggen: "Is het ivoor?" Nee, het is een noot. De noot van de Zuid-Amerikaanse palmboom welteverstaan, die bewerkt kan worden tot prachtige vormen.

Om de strijd tegen ivoor verder aan te gaan ontwierp zij een capsule collectie (NiNi), waarvan de winst van de verkoop tot 22 april 2017 - Dag van de aarde - 100% zal worden gedoneerd aan olifantreddende organisaties waaronder Save the Elephants en Knot on my Planet.

Shop - net als Doutzen - uit de NiNi collectie en red de olifant!

Shop

NINI6002_nodiamonds EU 1.289.jpgNINI6004_Front.jpgNINI6001_nodiamonds_EU1.289.jpgNINI6004.jpgNINI6003_nodiamonds_ EU 1.289.jpg

Tags

couleurs-de-geraldine
nuvory

Lees ook

Aanbevolen voor jou