Juwelen

Spektakel tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup 2019

Voor het Zwitserse horlogehuis Longines zijn bepaalde pijlers van groot belang. Eentje daarvan is elegantie, een andere de paardensport. L’OFFICIEL vloog afgelopen weekend speciaal naar Barcelona om de enerverende finale van de Longines FEI Jumping Nations Cup 2019 bij te wonen.
Reading time 2 minutes

De langverwachte finale vond plaats bij de Real Club de Polo de Barcelona in de Catalaanse stad. Op loopafstand van en met uitzicht op het immense Camp Nou, FC Barcelona’s thuisbasis, kwamen de ruiters en hun elegante paarden samen om uit te maken wie er met de eer en de prijzen vandoor zou gaan. En een groot aandeel in de prestaties was weggelegd voor Longines. Want als officiële timing-partner zijn zij verantwoordelijk voor het klokken van de tijden. De ruiters en de paarden zijn uiteraard verantwoordelijk voor het zo foutloos mogelijk afleggen van het parcours.

Overigens is het partnership van Longines met de paardensport niet enkel een praktische. De passie voor paardensport dateert al uit 1878 toen Longines een chronograaf produceerde versierd met een jockey en zijn paard. Het model werd een instant hit op de Amerikaanse renbanen en gedragen door vele paardenliefhebbers. In 1912 werkte Longines voor het eerst samen met een internationaal springconcours en tot op de dag van vandaag zijn zij verbonden met en aan de paardensport.

Na een aantal spannende maanden van wedstrijden in Europa, de Verenigde Staten, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten, was de finale in Barcelona de klap op de vuurpijl. Uiteindelijk was team Ierland de grote winnaar, voor België en Zweden. De avond ervoor had Spanje voor eigen publiek de Challenge Cup van de Longines FEI Jumping Nations Cup Finale gewonnen. De ruiters ontvingen uit handen van acteur Simon Baker, Longines’ Ambassador of Elegance, zie onder, een bijzonder Longines-horloge. Een spectaculair en elegant weekend kwam zo tot een mooi einde.

Meer informatie: www.longines.com

Tags

longines
fei-jumping-nations-cup

Lees ook

Aanbevolen voor jou