Juwelen

Sierlijke collectie geïnspireerd door historisch pronkstuk

De nieuwste collectie van Cartier is een elegante ode aan de legendarische krokodillenketting uit 1975.
Reading time 2 minutes

De beroemde ketting in kwestie werd destijds speciaal door Cartier voor de Mexicaanse actrice María Felix gemaakt. Het design is even kunstig als origineel: een met smaragden ingezette krokodil die een krokodil versierd met gele diamanten verslindt. Spectaculair, elegant én de basis voor Cartier's nieuwste collectie. Sterker nog: dezelfde artisian sculptor achter dit historische en  design is ook betrokken bij de creatie van de nieuwe high jewellery collectie.

De Maria Felix ketting is in eigendom van Cartier en onderdeel van de Cartier Collection. 

THE CARTIER COLLECTION

Al in de jaren '70 begon Cartier met het verzamelen van de meest exotische en exclusieve juwelen wereldwijd. Vaak kleven er aan deze unieke items bijzondere verhalen. Sinds 1983 is deze kostbare verzameling dan ook ondergebracht in The Cartier Collection, een collectie die zowel historische juwelen uit circa 1860 als ook recentere pronkstukken omvat. De imposante The Cartier Collection, met meer dan 1,600 items, is te bewonderen in musea zoals het Metropolitan Museum of Art in New York, het Grand Palais in Parijs en The National Gallery in Australië. 

De nieuwe High Jewellery collectie van Cartier bestaat uit oorbellen, een halssieraad en een ring gemaakt van 14 smaragden uit Colombia. Alle items zijn geïnspireerd door de ketting met krokodillendesign van Maria Felix. 

Bekijk hieronder de sprankelende details

/

Tags

juwelen
cartier

Lees ook

Aanbevolen voor jou