Juwelen

Juwelen van Violette Anna

Ze begon pas een jaar geleden, maar mag nu al beroemdheden als Carice van Houten tot haar fans rekenen. "Misschien moet ik voor 2018 proberen om Koningin Maxima te strikken haha".
Reading time 3 minutes

Eind 2016 lanceerde sieradenontwerpster Violette Anna van Velsen Hoek (1988) haar gelijknamige label Violette Anna Jewellery. Een jaar later kun je haar handgemaakte juwelen bewonderen in haar tijdelijke winkel, die zij van 13 t/m 19 november heeft in Amsterdam. Tijd voor een gesprek met de designer, die unieke stuks maakt vanuit de Amsterdamse Pijp. 

Vertel, waarom begin je een sieradenlijn? 

"Ik heb interieurarchitectuur gestudeerd aan de kunstacademie en heb na mijn studie een aantal jaren als interieurarchitect gewerkt. Een prachtig vak, maar het maken van sieraden deed ik al van jongs af aan en heeft me nooit los

gelaten. Naast mijn baan heb ik diverse cursussen op het gebied van goudsmeden gevolgd aan de vakschool in Schoonhoven en bleef ik sieraden maken en verkopen. Eind 2016 besloot ik om mezelf volledig te focussen op wat ik het liefste doe en richtte ik mijn eigen sieradenmerk op: Violette Anna Jewellery."

Dapper. Maar waarom ben je direct een eigen merk begonnen? 
"Omdat het mijn passie is om sieraden te ontwerpen en te maken die een vrouw bij iedere gelegenheid kan dragen en tijdloos zijn. Als ik in het verleden zelf een sieraad wilde kopen, merkte ik dat het heel lastig is om een sieraad te vinden dat je bij iedere gelegenheid en 

outfit kunt dragen. Daarom zijn mijn ontwerpen subtiel maar tegelijkertijd modern en luxe. Met deze sieraden wil ik ook de vrouwen die niet per se van sieraden houden ertoe brengen om een mooi sieraad te dragen." 

En dan nu een eigen pop up store.
"Ja! Momenteel werk ik alleen op afspraak, waarbij geïnteresseerden mijn collectie kunnen komen bekijken in mijn atelier. Ik merk dat sommige mensen die drempel soms te hoog vinden, omdat ze het gevoel hebben ergens toe verplicht te zijn. Met deze pop up store bied ik hen de mogelijkheid om met een vrijblijvender gevoel de sieraden te bekijken." 

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Waaraan herkent men een Violette Anna?
"Mijn sieraden zijn fijn en subtiel.  Ik werk alleen met 14 karaats goud, diamanten en edelstenen. Ik haal daarbij veel inspiratie uit de perfectie en imperfectie van edelstenen door voor elke unieke steen een ring te ontwerpen waar die bij past."

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
"Mijn plan is om mijn sieraden bij een nog breder publiek bekend te maken. Als onderdeel daarvan hoop ik in de loop van 2018 een winkel te openen in Amsterdam, om de toegankelijkheid te bevorderen." 

De pop up store van Violette Anna opent van 13 t/m 19 november in De Merkenwinkel aan de Gerard Doustraat 76 te Amsterdam. 

Tekst: Tanne Gielen

www.violetteanna.com

Tags

amsterdam
juwelen
pop-up
store
sieraden
violetteanna

Lees ook

Aanbevolen voor jou