Juwelen

Minimalistische sieraden van Marc Monzó

Hij neemt een tamelijk unieke positie in in het land der sieraden. Het werk van de Spaanse ontwerper annex goudsmit Marc Monzó is minimalistisch. Met een behoorlijke vleug eigenaardigheid.

Een broche die eruit ziet als een kampvuur, een stuk muur of een gigantische uitvergrote ring. Typisch Marc Monzó. Deze Catalaanse ontwerper valt niet te betrappen op een sieraad dat je al eerder lijkt gezien te hebben. Kortom, werk dat het tevens goed doet in een museale omgeving. Verrek, laat het Stedelijk Museum in Den Bosch - kortweg SM's - dat nou ook vinden en een tentoonstelling aan zijn werk wijden. Onder de titel 'Fire house sky table flower'  toont het museum een overzicht van de minimalistische sieraden die Monzó de afgelopen twintig jaar ontwierp. Daarnaast zijn er ook gebruiksvoorwerpen en objecten van zijn hand te bewonderen.

De expositie is t/m 4 maart te bekijken. En als je er dan toch bent, vergeet dan niet een kijkje te nemen bij die andere tentoonstelling die er te bewonderen is: Styledrive

aint_marc_monzo_oshih_MM7 Wall Brooches Group_600x800px.jpg
aint_marc_monzo_oshih_MM8 Fire Brooch_600x800px.jpg
20_7point.jpg
31_microrings.jpg
AP-MM9.jpg
757edfe13566b289955faf06c886fa37--minimal-jewelry-article-html.jpg

Tekst: Tanne Gielen

www.sm-s.nl

Lees ook

Aanbevolen voor jou