Juwelen

Ken je dit toffe Nederlandse juwelenmerk al?

Van fotograaf tot goudsmit: designer Lies Musch gooide het roer drastisch om. En daar kunnen we alleen maar blij mee zijn...
Reading time 2 minutes

Je was modefotograaf...

“Ja dat klopt. Na een succesvolle carrière als modefotograaf voelde ik dat het tijd was voor iets anders. Ik besloot om het roer om te gooien en een vier jarige opleiding tot goudsmid te volgen. Aangezien creativiteit en ambacht samenkomen bij het ontwerpen en vervaardigen van sieraden, leek het bijna een logische keuze om deze switch te maken”.

Dapper. En toen begon je ook direct je eigen juwelenmerk Liesch.

“In 2016 ben ik gestart met mijn eigen label. Ik wil graag eigen ontwerpen maken, een collectie creëren die ik tof vind.  En waar ik natuurlijk van hoop dat anderen mijn stijl ook mooi vinden haha. Ik schuur ook nog steeds tegen mode aan. Dat is natuurlijk nog steeds een oude liefde.”

Wat is typisch Liesch?

“Hmm, mijn ontwerpen zijn te herkennen aan een mengeling van humor en frivoliteit. Ze zijn stoer en toch vrouwelijk. 

Inspiratie haal ik eigenlijk uit van alles. Maar vaak uit kunst. Toeval speelt ook een grote rol in mijn werk. Of in ieder geval: ik probeer ruimte te creëren om toeval toe te laten. Daarnaast probeer ik kwinkslagen aan mijn juwelen te geven. Edelstenen niet altijd op een logische plek plaatsen bijvoorbeeld, waardoor mijn ontwerpen net even a-symmetrisch zijn. Perfectie in imperfectie zoeken, onvolmaaktheid onarmen. Ik denk dat dat allemaal typisch Liesch is.”

Tekst: Tanne Gielen

www.liesch.nl

Tags

mode
juwelen
accessoires
liesch

Lees ook

Aanbevolen voor jou