Juwelen

Interview met de sparkle specialist van Dior: Victoire de Castellane

Ze heeft de effortless, parisian looks, gecombineerd met een flinke dosis talent: Victoire de Castellane, is een icoon als het om joaillerie gaat.
Reading time 2 minutes

Met designs geïnspireerd op psychidelische drugs en de tuin van het Château de Versailles, creëert  Victoire de Castellane de meest prachtige sieraden voor modehuis Dior. Haar designs worden gedragen door onder andere Rihanna en Natalie Portman. 

Wij vroegen Castellane naar haar werkwijze.

Wat is belangrijker, het verhaal of het ontwerp?

Het verhaal en het ontwerp zijn met elkaar verbonden. Meestal begint het wel met een verhaal. Zo heb ik juwelen ontworpen onder andere geïnspireerd op het Chateau van Dior en de couture.

Waar komen al die ideeën vandaan?

Ik haal veel inspiratie uit mijn omgeving, de maatschappij, de relaties van mensen, kunst, tentoonstellingen, films, fotografie, natuur, het vrouwelijke universum, liefde, seksualiteit, psycho-analyse en het leven zelf. Alles inspireert me. Ik blijf vooral ook graag bezig, ik haat het om verveeld te raken.

Hoe kies je je edelstenen?

Ik werk met steenhandelaars en een zeer professioneel team bij Dior, die mijn behoefte aan kwaliteit respecteren en goed kennen. Ik selecteer de stenen op kleur en vorm. Om hun schoonheid te verfijnen, worden de stenen bijgeslepen en worden de facetten bewerkt en gepolijst.

Werk je enkel met edelstenen?

Bij Dior is er geen verschil meer tussen kostbare en halfedelstenen. Ik hou vooral van de kleuren van de Paraiba-toermalijn, de Spessartien granaat, de tsavoriet granaat en de demantoïde granaat. Ik heb onlangs ook roze opaal, turkoois, malachiet en onyx gebruikt voor het Rose des Vents-assortiment.

Tags

dior

Lees ook

Aanbevolen voor jou