Juwelen

Interview met Erin Wasson over haar juwelenlijn Wasson Five

Texaans model, actrice, stylist en designer Erin Wasson (35) lanceerde vorig jaar haar juwelenlijn Wasson Fine. Wat haar elke dag opnieuw inspireert? Miss Wasson: ga uw gang.
Reading time 2 minutes

Er was een moment in je leven dat je dacht: ik start mijn eigen juwelenlijn.
“Al van jongs af aan puzzelde ik aan juwelen. Ze demonteren en weer in elkaar zetten, in een andere, volgens mij leukere, vorm.”

Waar vind je inspiratie voor elke nieuwe collectie?
“Overal en dat zeg ik niet zomaar. Architectuur, boeken uit de jaren zestig en zeventig, maar ook beeldhouwkunst, landschappen en natuur beïnvloeden mijn werk. En in mijn vele reizen laat ik alles op me afkomen.”

Hoezeer ben jij betrokken bij het creatieve proces?
“We zijn een erg klein, maar ook hecht team. Ik wil elke stap evolueren, aanpassen en doorgaan. Bij ons is het elke dag hens aan dek. Iedereen is begaan met het hele proces.”

Hemeltjelief, wat houd ik van die vrouw.

Wat is je favoriete materiaal om je op uit te leven?
“Ik ben geobsedeerd door metaal en vorm. Edelstenen komen vaak aan het eind van het ontwerpproces.”

Wat als het ontwerpen even niet wil lukken?
“Me terugtrekken in mijn huis in Ojai, Californië, doet wonderen. Het ligt in een prachtig stukje natuur waar ik mijn hoofd kan leegmaken en de batterij kan opladen.”

Je bent een echte Amsterdamlover. Vertel.
“Ik hou van de buzz die er heerst. Iedereen lijkt zo buitengewoon vrij en open minded. Ik hou ervan om de grachten af te lopen en de mooie stad te ontdekken.”

De quote die je het liefst elke dag wil inzetten?
“De bekende I No Longer Have Patience for…-quote van Meryl Streep. Hemeltjelief, wat houd ik van die vrouw. Nog een voorbeeld van een grote inspiratiebron voor mij.”

 

 

Foto door: Arto Saari

Shop

ask+7-13-15-19-1.jpgask+7-13-15-03+sq.jpgask+7-13-15-16.jpgAsk+Gold+2016-8-24--5870.jpgAsk+Gold+2016-8-24--5876.jpgEWH16-R2.jpg

Lees ook

Aanbevolen voor jou