Juwelen

3… 2… 1… Lift-off!

Spannend nieuws van Omega: een van hun meeste beroemde en geroemde uurwerken maakt een comeback.
Reading time 1 minutes

Vraag horlogekenners en Omega-liefhebbers welk uurwerk zij bijzonder vinden en op zeker dat Omega's Calibre 321 genoemd wordt. Dit uurwerk is al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw een fan favorite en is nog steeds zeer gewild onder horlogeverzamelaars over de hele wereld. Nu, meer dan 50 jaar nadat de laatste Calibre 321 werd geproduceerd, brengt Omega het iconische uurwerk terug.

Het originele Calibre 321

Wat het Calibre 321 zo bijzonder maakt? Het was het eerste uurwerk dat in 1957 in de wereldberoemde Omega Speedmaster huisde en werd uiteindelijk in meerdere Speedmaster-modellen geplaatst zoals in de Omega Speedmaster ST 105.003, ook wel hét model dat als eerste werd getest en goedgekeurd door NASA. Astronaut Ed White droeg deze Speedmaster tijdens de eerste Amerikaanse ruimtewandeling en de Speedmaster met referentie ST 105.012 was het eerste horloge gedragen op de maan in 1969. Nu gaat het Calibre 321 dus een nieuw leven beginnen. Hieronder zie je een glimp van het nieuwe uurwerk.

In welke horloges het geplaatst zal worden is nog niet bekend, hoogstwaarschijnlijk sowieso in een Speedmaster. We kijken er met grote spanning naar uit!

www.omegawatches.com

 

Tags

horloge
omega
omega-calibre-321

Lees ook

Aanbevolen voor jou