Juwelen

160 jaar Boucheron; spectaculaire pop-up store

Het Franse juwelenhuis Boucheron bestaat in 2018 precies 160 jaar. En verjaardagen moeten gevierd worden, dus wordt in Monnaie de Paris een expositie georganiseerd. En een pop-up store geopend.
Reading time 1 minutes

Toen Frédéric Boucheron in 1858 zich vestigde aan het inmiddels bekende hoofdkwartier van de haute joaillerie Place Vendôme was hij de eerste. Inmiddels is het indrukwekkende plein in Parijs de verzamelplaats van menig juwelier. Denk Cartier, van Cleef & Arpels en Rolex. Terug naar Boucheron: het juwelenmerk bestaat dus 160 jaar en pakt daarom uit met de tentoonstelling Vendôrama, een overzicht van de historie van het huis. Te bewonderen van 12 tot 28 januari 2018 in Monnaie de Paris.

Daarnaast heeft Boucheron een pop-up store geopend in het pand aan de Place Vendôme. Omdat de store compleet wordt verbouwd, werd een tijdelijke winkelruimte gemaakt. Een indrukwekkende wereld verreist: er wordt gespeeld met interieur en exterieur door 'de natuur haar gang te laten gaan'. Okay niet helemaal waar natuurlijk, maar de illusie wordt gewekt. Een boomstam is midden in de ruimte geplaats, die door de gevel naar buiten lijkt te komen. Zeker even een kijkje gaan nemen als je in Parijs bivakkeert komende tijd. 

 

Tekst: Tanne Gielen

www.boucheron.com

Tags

juwelen
parijs
expositie
jubileum
boucheron

Lees ook

Aanbevolen voor jou